Opleidingen

Opleidingsvorm 1

Voor jongeren van 12 tot 21 jaar met gedrags- en emotionele problematieken
(type 3) en/of autisme (type 9) met een (rand)normale begaafdheid.

OV1

Onderwijs voor jongeren van 12 tot 21 jaar met gedrags- en emotionele problematieken (type 3) en/of autisme (type 9) met een (rand)normale begaafdheid.

lees meer

Opleidingsvorm 3

Voor jongeren met specifieke onderwijsbehoeften voor wie het gemeenschappelijk curriculum met redelijke aanpassingen niet haalbaar is in een school voor gewoon onderwijs.

Observatiejaar

In het Observatiejaar kan je ervaren welke richting voor jou het best geschikt zou zijn. Dit is een instapjaar als je vanuit de lagere school op onze school komt.

lees meer

Basis bouw

In de opleidingsfase van 'Basis bouw' wordt de nadruk gelegd op het verwerven van de algemene beroepskennis en het systematisch aanleren van de basistechnieken van metselwerk.

lees meer

Basis mobiliteit

Leerlingen leren monteren en demonteren, herstellingen aan fietsen, basiskennis metaalbewerking enz.

lees meer

Opleidingsvorm 4 - 1A, 2A ASO/ doorstroomfinaliteit

Op onze campus in Leopoldsburg organiseren we opleidingsvorm 4 binnen de muren van Sint-Michiel Leopoldsburg, een school voor gewoon onderwijs. Vanaf het eerste middelbaar kunnen jongeren met ASS (type 9) of jongeren met gedrags- en/of emotionele problemen (type 3) hier een ASO-opleiding (doorstroomfinaliteit) volgen.

1A Discovery

Discovery zet in op een brede algemene vorming. Op die manier ontdek je stap voor stap waar je interesses liggen en waar je in uitblinkt.

lees meer

2A - STEM-wetenschappen

Heb je altijd al interesse gehad in wetenschap? Bouw je graag dingen? Bedenk je graag oplossingen voor problemen zoals een echte uitvinder? Dan is de basisoptie STEM zéker iets voor jou.

lees meer

2A - Maatschappij en welzijn

Prikkelt het begrip ‘lifestyle’ jou? Heb je interesse voor thema’s zoals lichaamszorg en voeding? Vind je het leuk om stil te staan bij gedrag van mensen en van de samenleving? Dan is deze basisoptie een goede keuze!

lees meer

4de jaar: wetenschappen – STEM

​In deze richting staan de wetenschappen centraal. Je krijgt daarnaast een uitgebreid pakket wiskunde. Een van de belangrijkste doelen is het probleemoplossend denken, zodat je zelf wiskundige en wetenschappelijke problemen leert op te lossen.​

lees meer

Opleidingsvorm 4 - 1B, 2B BSO

Op onze campus in Lummen organiseren we opleidingsvorm 4 op een ‘buitengewone campus’, waar ook OV3 en OV1 gelegen zijn. Alle werkingen staan los van elkaar. Vanaf het eerste middelbaar kunnen jongeren met ASS (type 9) of jongeren met gedrags- en/of emotionele problemen (type 3) hier een beroepsgerichte opleiding volgen.

1B

In het eerste leerjaar B worden 27 lesuren algemene vorming aangeboden. Dit aanbod is in alle scholen hetzelfde.

lees meer

2B

In het tweede leerjaar B hebben we 2 keuzepakketten naast de algemene vorming die je krijgt: 10 uren basisoptie STEM-technieken of 5 uren basisoptie STEM-technieken én 5 uren basisoptie Economie en organisatie.

lees meer

2de graad: Organisatie & Logistiek

In de 2de graad Organisatie & Logistiek krijg je een praktische opleiding en leer je meer over de taken die worden uitgevoerd in een kantooromgeving zoals handelsdocumenten opstellen en invullen, bezoekers ontvangen, telefoneren …

lees meer

2de graad: Bouw

Ben jij graag buiten bezig en wil je weten hoe je een huis bouwt? Je voelt je comfortabel op hoogtes en veiligheid vind je belangrijk. Zelfstandig werken, is geen probleem voor jou? Dan is de richting Bouw misschien wel iets voor jou!

lees meer

2de graad: Mechanica

Maak je graag nieuwe dingen en kan je nauwkeurig werken? Ben je geïnteresseerd in de metaalsector? Dan is de richting Mechanica wel iets voor jou!

lees meer

3de graad: Kantoor & Logistiek

Na de 2de graad Kantoor kan je naar de 3de graad Kantoor-Logistiek gaan. BAM en Logistiek zullen samen met de talen Frans en Engels je hoofdvakken worden.

lees meer

3de graad: Ruwbouw

In de 3de graad ga je meestal buiten aan projecten werken en blijf je niet in een vast lokaal. Er worden projecten georganiseerd op verplaatsing die dan niet meer afgebroken moeten worden. De projecten zijn gericht op samenwerken en initiatief nemen.

lees meer

3de graad: Lassen & Constructie

Na de 2de graad Basismechanica is de 3de graad Lassen-Constructie een logische stap binnen onze school. De uren praktijk worden nog uitgebreider en hier zal je voornamelijk leren lassen.

lees meer

Opleidingsvorm 4 - TSO Dubbele Finaliteit

Sinds schooljaar 2017-2018 bieden we ook enkele TSO-studierichtingen aan op Campus MAX. Vanaf 2021-2022 spreken we binnen de modernisering van het secundair onderwijs over de finaliteit D/A (doorstroom/arbeidsmarkt). Hieronder geven we het overzicht per jaar:

3de jaar: Biotechnieken

De richting Biotechnieken is een theoretisch-praktische studierichting waar naast een brede algemene vorming het onderdeel wetenschappen wordt uitgelicht

lees meer

3de jaar: Grafische Technieken

Ga je graag creatief aan de slag? Wil jij kleur brengen in onze samenleving? De richting Grafische technieken is een artistieke en theoretisch-praktische richting. We doen beroep op jouw creativiteit en oog voor detail.

lees meer

3de jaar: Elektromechanische technieken

De richting Elektromechanische technieken is een technologische en theoretisch-praktische studierichting. In deze richting leren we jou technologische vaardigheden aan in automatisatie, industriële elektrische installaties, programmeerbare sturingen, elektropneumatica, montage- en demontage, onderhoudstechnieken, …

lees meer

4de jaar: Elektromechanica

We dagen je uit om mechanische werkstukken te ontwerpen en leren je alles over de eigenschappen van materialen en de soorten krachten die erop inwerken.

lees meer

4de jaar: Grafische Media

In de richting Grafische media krijg je een brede basisopleiding op het vlak van ontwerpen en vormgeven van grafische eindproducten. Stap voor stap maken we van jou een communicatiespecialist in gedrukte en online media.

lees meer

4de jaar: Mechanische Technieken

In de richting Mechanische technieken maak je kennis met mechanica en metaalbewerking. Je leert bijvoorbeeld vanuit een 3D-omgeving de nodige conceptuele constructiemethoden ontwerpen en je verwerft de nodige inzichten om bij (elektro)mechanische constructies montage- en demontage technieken zorgzaam uit te voeren.

lees meer

5de en 6de jaar: Multimedia

Heb je interesse in het ontwerpen en programmeren van websites? Wil je graag jouw eigen animaties en video’s maken? Wil je graag jouw eigen websites bouwen? In de richting Multimedia leer je met verschillende media een gamma aan digitale communicatieve producten maken.

lees meer

5de en 6de jaar: Mechanische Vormingstechnieken

In de richting Mechanische vormgevingstechnieken dompelen we je onder in de wereld van mechanische constructies en installaties vanaf het studiebureau tot en met de realisatie. Je leert de verschillende aspecten van het ontwerp herkennen, interpreteren, toelichten en verwerken

lees meer

5de en 6de jaar: Elektromechanica

Zoals de naam van de richting het zegt: elektriciteit en mechanica zijn jóuw vakken. We dagen je uit om mechanische werkstukken te ontwerpen en leren je alles over de eigenschappen van materialen en de soorten krachten die erop inwerken.

lees meer

5de en 6de jaar: Printmedia

In de richting Printmedia doorlopen we alle stappen in het drukproces van het ontwerp van drukwerken, de uitvoering ervan tot de afwerking zoals plooien, snijden, nieten, inbinden, …

lees meer